Boerencamping
Lempkes Hoôf - Weert, Limburg

Minicamping/boerencamping in het prachtige Weert

Ligging boerencamping Lempkes Hoôf

Boerencamping Lempkes Hoôf is gelegen in het prachtige buitengebied van Weert. Onze minicamping ligt aan de rand van het bos dat zich tot in België uitstrekt. De bosrijke omgeving van onze boerencamping wordt afgewisseld met aspergevelden, akkers en weilanden, waar u volop kunt genieten van een grote diversiteit aan flora en fauna.

 

Weert, een stad om van te houden!

Onze boerencamping is gelegen op slechts 3 km van het centrum van Weert. Weert is een bruisende stad in Midden-Limburg, omringd door natuur, rust en ruimte. Weert heeft een gezellig stadscentrum, bijzondere monumenten, leerzame musea en schitterende natuurgebieden. De stad biedt een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar mooie gebieden in de directe omgeving. Weert grenst aan Noord-Brabant en België en ook Zuid-Limburg is snel te bereiken. Kijkt u voor meer informatie maar eens op de de volgende pagina's:
Links pagina, diverse soorten links boordevol informatie over de omgeving
Geschiedenis Weert
Cultuur & Evenementen
Activiteiten actueel

 

De grenzen over via onze boerencamping

Onze boerencamping ligt op enkele kilometers van de Belgische grens, u kunt er zó naar toe fietsen, bijvoorbeeld Maaseik. Ook Duitsland is dichtbij; in slechts veertig autominuten bent u in Duitsland. Leuk toch: drie landen bezoeken in een vakantie, met onze boerencamping als thuisbasis!

 

Wandelen, fietsen en paardrijden in de omgeving van onze boerencamping

Ontdek de mooiste plekjes van Limburg, Brabant en België op de fiets, vanuit onze minicamping. Het uitgebreide fietsroutenetwerk (knooppunten) is vlak en toegankelijk voor jong en oud. Fiets bijvoorbeeld naar natuurpark “De Grote Peel” of het witte stadje Thorn met zijn pittoreske stadskern. Er zijn ook mooie wandelroutes uitgezet in diversen natuurgebieden in de omgeving van boerencamping Lempkes Hoôf. Onze boerencamping ligt nabij het tweede gedeelte van het pelgrimspad (van Den Bosch naar Wezet in 267 km) en vlakbij het grenslandpad (van Sluis naar Thorn in 363 kilometer). Voor een mooie rondwandeling het Graaf van Horne pad Weert 95 km.

 

Overige recreatie in de omgeving van onze boerencamping

Op slechts één kilometer afstand van onze minicamping ligt het subtropisch zwemparadijs “De IJzeren Man”, met een binnen- en buitenspeeltuin, kinderpretland. U vindt er ook een waterskibaan, ecologische visvijver, restaurants en een hertenkamp.
Op zoek naar avontuur en uitdaging? Klimbos Weert is een ECO Klimbos en heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze klimparcoursen lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In laatste parcours is dat ruim 9,5 meter. Dit staat garant voor een onvergetelijk actief dagje uit voor jong en oud! Je bent van harte welkom bij Klimbos Weert!

Op 2,5 kilometer afstand ligt het natuurbad "het blauwe meertje" met een prachtig zandstrand.

In Nuenen (een half uurtje rijden van Weert) vindt u Dierenrijk, een bijzonder dierenpark waar u olifanten, beren, tijgers en vele andere prachtige dieren kunt bewonderen. De uitgebreide zoo GaiaPark in Kerkrade is eveneens goed te bereiken vanaf onze boerencamping (op 45 km afstand). Voor viswater in de omgeving van onze minicamping: zie de site van hengelsportvereniging St. Petrus Weert. Voor meer recreatietips in de omgeving kunt u altijd bij Joke en Hein terecht, of kijk vast op de Links pagina, diverse soorten links boordevol informatie over de omgeving.

 

Natuurgebieden rondom onze boerencamping

De natuurgebieden rond Weert maken deel uit van het grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek. Verkenning van dit gebied kan op allerlei manieren. Er is een groot aantal bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, ruiters, paard en wagen en mountainbikers. Zie ook www.kempenbroek.nl
Breng eens een bezoekje aan het natuur en milieucentrum in Weert, dit ligt op slechts één kilometer van de boerencamping. Het Natuur- en Milieucentrum is een centrum  voor informatie, communicatie en educatie met als doel zoveel mogelijk mensen te bereiken en deze te overtuigen van het belang van een natuurvriendelijk bewustzijn en een duurzame samenleving.